Salı, Ağustos 23, 2005

My Computer


Merhaba,

My Computer'in yeni albümü No CV ile ilk temasımız bundan yaklaşık iki hafta önce olmuştu. Geçen zaman içerisinde bu albümü dinledikçe, burada daha çok yer ayırma gereğini duydum.

Albümün hazırlanmasında Manchesterlı ikili Andrew Chester ve David Luke'den oluşan gruba efsanevi prodüktör John Leckie eşlik etmiş. 8 yıllık kız arkadaşından ayrılan Chester, uzun ve ağır bir bunalım döneminin ardından belki de müzik tarihinin en içşel ve özel albümüne imzasını atmış. Tamamen eski sevgilisinin onu terk etmesine dayalı şarkı sözlerinin içerikleri bazen o kadar özele kaçıyor ki, dinlerken bundan rahatsız bile olabiliyorsunuz. Vokalde ve gitarda hünerini gösteren Chester'a, keyboard ile yaptığı katkılarla öne çıkan Luke'un varlığı ise albümü sıkıcı bir singer-songwriter albümü olmaktan çok öteye taşıyor. Grup elemanlarının kendi deyimleri ile "O olmasaydı bu albüm de olmazdı" dedikleri Leckie'nin varlığı ise neredeyse tüm şarkılarda bulunan kontras melodilerle kendini belli ediyor.

Sonuç olarak, No CV, bu senenin öne çıkan albümlerinden bir olarak aklımızda kalacak sanırsam.

Sevgiler,

Haydar

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hi ehaydar, I have been visiting sites for hours and I really like what you have done with your blog. Informative and interesting! In fact I found your site just after
I visited computer
It's not exactly what I was looking for but it was nonetheless interesting to read.