Salı, Kasım 15, 2005

Gang of Four

Selamlar,

70'li yılların önemli Post-Punk topluluklarından Gang of Four'un bu sene içinde yeniden birleştiğini sanırım duymuşsunuzdur. Birlikte konserler vermeye başlayan grubun yeni bir stüdyo albümü de çıkartması bekleniyor. Bu arada topluluğun ilk yaptığı şey ise yeniden stüdyoya girip eskiden kaydettikleri parçalari yeniden yorumlaması oldu. Bu çalışmanın ürünü olan "Return the Gift" isimli albüm'de geçtiğimiz ay piyasaya çıktı.

Paul Weller geçen sene bu zamanlarda sadece yorum şarkılardan oluşan "Studio 150" diye bir albüm yayınlamıştı. Bu sene ise "As is now" diye yeni bir stüdyo albümü piyasaya çıktı. Bu albümün çok başarılı olduğunu düşünüyorum.

Bu hafta öne çıkan diğer isimler ise eski Folk şarkıcısı Vashti Bunyan ve Fiona Apple'in son albümleri. Müziksel açıdan bu albümlerin her ikisinin de tümleşik olarak çok güzel olduğu kanaatindeyim.

Eski Libertines üyesi Pete Dohorty'nin yeni gurubu Babyshambles ile tüm zorluklara, skandallara, uyuşturuculara ve tutuklanmalara rağmen kaydettikleri ilk albümü de geçen haftalarda raflarda yerini aldı.

Bu haftanın şarkı listesi aşağıdaki gibiydi...

Sıra Sanatçı Şarkı
1 Depeche Mode Suffer Well
2 Morphine Saddest Song
3 Steve Wynn and the Miracle Bruises
4 Paul Weller Blink and you'll miss it
5 BabyShambles What Katie Did Next
6 Gang of Four Damaged Goods
7 The Joggers Ziggurat Traffic
8 The Walkabouts Devil in the Details
9 John Cale Mailman
10 Fionna Apple Get him back
11 Ryan Adams & The Cardinals The Hardest Part
12 Vashti Bunyan Wayward
13 Nouvelle Vague In a manner of speaking


Sevgiler,

*Resim - Gang of Four - 16 Mayıs 2005, Boston

Hiç yorum yok: