Pazartesi, Mayıs 16, 2005

16 Mayıs

Merhaba,

Bu haftaki programda önümüzdeki aylarda ülkemize konsere gelecek grupların yanı sıra yeni albümleri uzun zamandır beklenen bazı toplulukların çalışmalarından örnekler verecegim. Bagimsiz pop-rock ikilisi Damon and Naomi 4 Haziran'da Babylon'da. Bu yıl içinde çıkan son albümlerinden bir Harrison coverı While my guitar gently weeps, 30 Mayıs'daki sonic youth konserinden evvel bence gelmiş geçmiş en iyi sonic youth albümü olan Daydream Nation'dan Kissability ve 9 Haziran'da Park orman'da sahne alacak The Chemical Brothers'ın son albümü push the button'dan The magic numbers ile beraber yorumlanöış bir parça close your eyes bahsettiğim parçalar arasında.

Bunun dışında geçen senenin sonundan beri ColdPlay, Oasis ve White Stripes'in yeni albümlerinin çıkacağı biliniyordu. Ne tesadüftür ki üçü de Haziran başında piyasada olacak. Bu grupların son single'larını da bu programda bulabilirsiniz.

Editors ise çok yeni bir grup. İlk albümlerinin kayıtlarını daha yeni tamamlamışlar, yaz aylarında yayınlanması bekleniyor. Ancak 2. singleları MTV2'de gösterilmeye başlandı bile. Şimdilik adlarında fazla bahsedilmese bile en kısa süre içinde ikinci bir Bloc Party çıkışı ile karşılaşabiliriz. Tek handikapları Interpol'e çok benziyorlar.

The Hold Steady ve The Boy least likely to be ise Pitchfork'un son keşifleri. Özellikle The Boy least likely to be'yi bayağı beğendiğimi söyleyebilirim.

Architecture in Helsinki ise geçtiğimiz sene ilk albümlerini çıkan Avusturalyalı ilginç bir sekizli. Hiç vakit kaybetmeden bu sene de yeni bir albüm çıkardılar.

Paolo Conte ise tek kelimeyle nefis...

Playlisti aşağıda bulabilirsiniz...

Sıra Sanatçı Şarkı Albüm
1 Paolo Conte Molto Lontano Elegia
2 Damon and Naomi While my guitar gently weeps The Earth is blue
3 The Chemical Brothers Close your eyes Push the button
4 Architecture in Helsinki Neverevereverdid In case we die
5 Sonic Youth Kissability Daydream Nation
6 The White Stripes Blue Orchid Blue Orchid EP
7 Editors Munich Munich EP
8 Oasis Lyla Lyla EP
9 The Hold Steady How a resurrection really feels Seperation Sunday
10 The Boy least likely to Paper cuts The best party ever
11 Coldplay Talk X&Y

Sevgiler,

Haydar

Hiç yorum yok: