Her Pazartesi 20:00 - 21:00 Arası Açık Radyo 94.9'da yayınlanan bir güncel rock müzik programı
Pazartesi, Kasım 20, 2006
Kitap
Merhaba,
Yaklaşık beş sene önce Emre Tüzer ile çevirisine başladığımız Jon Krakauer'nun "Into Thin Air" adlı kitabı Doğan Kitap'tan "Everest Günlüğü" adında piyasaya çıktı. Sevgili dostum Emre Tüzer'e tüm emekleri ve sabrından dolayı teşekkür ediyorum...
Haydar
Eski Şarkı Listeleri - 13 Kasım
The Decemberists ? The Island 12:27 (The Crane Wife)
The Black Heart Procession ? To bring you back 3:41 (The Spell)
Beach House ? Tokyo witch 3:44 (Beach House)
Califone ? 3 legged animals 4:10 (Roots and crowns)
God is an astronaut ? Moment of Stillness 4:48 (All is violent, all is bright)
Badly Drawn Boy ? A Journey from A toB 3:46 (Born in the U.K.)
Tilly and the wall ? Sing songs along 3:47 (Bottoms of Barrels)
Albert Hammond, Jr. - Everyone gets a star 3:07 (Yours to keep)
Pernice Brothers ? Automation 3:12 (Live a little)
The Who ? Mike post theme 4:30 (Endless Wire)
Lindsay Buckingam ? Cast away dream 4:30 (Under the skin)
Eski Şarkı Listeleri - 23 Ekim
2. Metric - Poster of a girl
3. Beach House - Childhood
4. Cat Power - Say
5. Thom Yorke - Black Swan
6. Mogwai - Haunted by freak
7. Clinic - Gideon
8. Califone - Pink and sour
9. The Black Heart Procession - Not Just words
10. The Decemberists - Yankee Beyonet
11. Gothic Archies - Scream and Run away
12. Leonard Cohen - Love itself
Eski Şarkı Listeleri - 02 Ekim
2. The Fratellis - Whisper fpr the choir 3:35
3. The Hidden Cameras - Learning the lie 2:18
4. BMX Bandits - Sailor's song 3:35
5. Sparklehorse - Shade and honey 4:08
6. The devastation - the night i couldn't stop crying 4:58
7. Kate Havnevik - Kaleidoskope 4:17
8. Bonnie "Prince" Billy - Cursed Sleep 5:35
9. Xiu Xiu - Save me 2:40
10. Fujiya & Miyagi - Ankle Injuries 5:04
11. Mogwai - Ratts of the capital 8:26
Perşembe, Kasım 09, 2006
Konser ve sinema
Neredeyse gene bir ayın üzerinde bir zaman geçti ben burayı güncellemeyeli. Araya üç konser, bir ingiltere seyahati, üç sinema, iki sergi ve dört program girdi. Hızlıca bunlardan bahsettikten sonra, proglamlarda çaldığım şarkılara gelmek istiyororum.
Konserlerle başlayalım, ilk gittiğim konser Indigo'daki Metric konseriydi. Grubun performansı ve yaptıkları müzik çok başarılı olsa da organizasyon ve ses düzeni için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Öncelikle haftaiçi düzenlenen bir konserde, eğer kapıları 21:30'da açıyorsan ve ön grup falan da yoksa, asıl grup gecenin yarımında sahneye çıkmaz. Hele inanılmaz yüksek sesli bir müzikle üç saat boyunca insanların beynini tüketmemen gerekir ki, konsere biraz enerji kalsın. Bunun dışında, Indigo'da ne kadar kötü bir ses sistemi var, aman allahım. Sevgili ses teknisyeni arkadaşlar da, rock konseri olunca olayı sesi sonuna kadar açmak mı zannediyorlar onu da anlmadım. Yani grubu parçalarını bilmesek death metal zannederdik. Konsere gelen bir çok tanıdığımda ertesi güne sarkan geçici duyma bozukluğu oldu...
İkinci konserimiz, Yeni Melek'teki Mogwai konseriydi. Mogwai dinlemesi zor bir grup ve yaptıkları müziği benim gibi sevenler olduğu gibi, nefret eden bir sürü insan da var ki onları da anlayabiliyorum. Ancak, ben konserden çok memnun kaldım. Bir nevi meditasyon gibi, insanı düşüncelerine çok yaklaştıran bir tarz. Konserden çıktıktan sonra gittiğimiz hiçbir mekanda iki dakikadan fazla kalamayıp evlere dağıldık.
Son gittiğim konser ise, Kings of Convenience'den Erlend Oye'un grubu The Whitest Boy Alive konseriydi. Babylon'daki bu performans, gene her Babylon konserinde olduğu gibi izleyicilerin tecavüzüne uğradı. Adamın uyarılarına rağman carcar konuşmaya devam eden izleyici kitlesi, gerek grup elemanlarının gerekse de müzik için oraya gelmiş insanların ciddi derecede sinirlerini bozdu. Zaten duyduğum kadarıyla, Erlend abi de dinleyici kitlesi çok kötüydü demiş konser sonrasında. Bu arada Erlend Oye Istanbul'u çok sevmiş olsa gerek Pazar akşamı İstiklal'de bir arkadaşım rastlamış yürürken, adam da bugün uçağımız vardı ama binmedik, takılıyoruz burada gibi laflar etmiş.
Gelelim filmlere; gittiğim ilk film, Hokkabaz. Üzerinde yazacak çok birşey yok, vasat bir film. Cem Yılmaz başarılı, bence Özlem Tekin fazla olmamış, Mazhar Alanson ise iyi oynamasına rağmen canlandırdığı karakter tutarsız. Sinemada izlemek yerine televizyonda seyretmeyi tercih ederdim.
İkinci gittiğim film ise, Ken Loach'ın altın palmiyeli filmi, "The wind that shakes the barley". Hemen filmin çevirisi ile başlayalım. Özgürlük rüzgarı ne demek ya? Daha ucuz bir çeviri yapılamaz herhalde. Orjinal isim filmle o kadar uyumlu ki... Gelelim filme, Ken Loach İngiliz işçi sınıfı dramlarının ardından, Ülke ve Özgürlük gibi bir tarihi iç savaş filmiyle gene karşımızda. Ancak bu film, bence kendisinin çektiği en güzel film, tüm tecrübesini aktarmış bu çalışmaya. Bu sezonun en iyi filmiydi benim izlediklerimin arasında. Özgürlük mücadelesinin ne için yapıldığını, kazanılacak özgürlüğün toplumun tüm sınıflarına eşit bir şekilde dağıtılmadığı sürece tam anlamıyla bir özgürlükten söz edilemeyeceğini sorgulayan, böyle bir mücadelenin ancak iktidar sahibi egemen sınıflar arasında bir ebelemeçten farksız olmayacağını anlatan bir film. Ve her zamanki gibi filmin odağında ideolojiler kadar birey olarak insan da var. Bu arada, bu filmi tanıtırken kardeş mücadelesi başlığı atan Radikal'i de kınıyorum. Herhalde film içerisindeki onca temadan en önemsizlerinden birisi bu...
En son gittiğim Film ise İklimler, Nuri Bilge Ceylan'ın bu son filmi Uzak kadar iyi olmasa da gene çok şahane bir çalışma. Tabii burada Uzak'ın gördüğüm tüm zamanların en iyi filmlerinden birisi olmasının da payı büyük. Öncelikle çekimlerle başlayalım, NBC filmlerinde herkesin ilk bahsettiği şey zaten görüntülerin ne kadar güzel olduğu. Buna tamamen katılmakla birlikte, NBC filmlerinin sade bir fotoğraf sergisine indirgenmesini de hem NBC'a hem de insanın kendisine yöneltebileceği ciddi bir hakaret olduğunu düşünüyorum. Önce iyi eleştirilerle başlayalım. Senaryo gayet iyi ve oturaklı. Karakterler ise neredeyse mükemmele yakın, özellikle minik detaylardan, çok önemli karakter analizleri yapılabiliyor. NBC'ın en başarılı yaptığı şey ise karakterlerin duygularını bu kadar gerçeğe yakın ve izleyici tarafından hissedilebilir yapması. Tabii bu da filmin apolitik bir duruş sergilemesi anlamına geliyor. Öncelikle filmin tamamen bir erkek gözünden çekildiğini gözümüzün içerisine sokmasını belirtmek gerekiyor. Bu durumda, izleyici eğer filmin ana karakteri gibi hegemonik ve bencil bir insansa, duruşunu olumlamak gibi bir havaya girecektir. Örnek vermek gerekirse, ana karakterin taksiciye bir nesne muamelesi yaptıktan sonra, resmi isteyen taksicinin adresini alıp, ilk fırsatta çöpe atması, normal hayatında böyle yapan insanların, herkesin böyle yaptığını düşünerek bu davranışını olumlaması anlamına gelir. Gene adamın kız ile ilişkisi çerçevesindeki davranışlarını tasvip etmeyen izleyiciler, adamdan nefret edecekken, bunun tam tersini yapan izleyiciler ise, kızın onca kötü muamele ve yalana rağmen geri dönmesinden kaynaklanan cesaretle, kadına karşı yapılan bu davranışı olumlayacaklardır. Bu nedenle, iklimler politik olarak epey edilgen bir filmdir diyebiliriz sanırsam. Bunun dışında, bütün diyaloglar ve hareketler son derece gerçekçi olmasına rağmen, bunların yerleri ve oluş biçimleri gerçeğin çok uzağındaydı. Mesela filmin başında, arkadaşlarında yemek yedikten sonra geçen diyalog içerisinde, kızın ceket giymesini tavsiye eden adama verdiği tepki ne kadar gerçekçiyse, aynı masada, bitmiş yemeğin sonunda daha hayatta ne yaptıklarına ilişkin diyalogun yeri bir o kadar gerçekdışıydı.
Sevgiler,
Haydar
Cuma, Eylül 29, 2006
Geç kalmış şarkı listesi
Bir kere programdan hemen sonra buraya yazmadım mı, sonra uzun bir süre yazmıyorum. Bu döngüyü kırmak için programın üstünden 5 gün geçmesine rağmen şarkı listesini yazıyorum.
1. Walkabouts - Man from Reno 5:09
2. The National - Mr. November 4:00
3. Billy Bragg & Wilco - California stars 4:58
4. Ani Di Franco - Sunday Morning 4:50
5. 16 Housepower - Outlaw Song 4:29
6. The Dears - Find our way to freedom 4:27
7. Lambchop - The rise and fall of the letter P 3:36
8. The Gun Club - She's like heroin to me 2:36
9. Call - Play dead 3:34
10. Low - Broadway (So many people) 7:14
11.Mogwai - Friend of the night
Sevgiler,
Emre Haydar
Salı, Eylül 19, 2006
18 Eylül
Bu haftaki programın merkezinde Yo La Tengo'nun yeni albümü "I am not afraid of you and will beat your ass" vardı. Kanımca çok başarılı bulduğum bu albümün tonu alışılmış Yo La Tengo albümlerine göre daha neşeli diyebilirim. Sanki grubun üstünden bir yük kalkmış gibi.
Nashville'li bağımsız rock grubu Lambchop'un 22 Ağustos'da yayınlanan yeni albümü "Damaged" de bu hafta yer verdiğim güzel çalışmalardan bir tanesi. Stuart Staples vokaline benzer bir vokal ama daha keskin bir müzik şeklinde özatleyebiliriz herhalde bu albümü.
This guy's as mad as hell and not going to take it anymore.
Bu haftanın bir diğer grubu ise Leeds'li post-rock topluluğı iliketrains. Bütün eleştiri sitelerinde Sigur Ros ile benzerliği vurgulanan gurubun ilk albümü "Progress, Reform" yaşanmış ve faciaya dönüşmüş hikayeleri anlatıyor.
NY'lu dance-rock topluluğu Scissor Sisters ise yeni albümü "Ta-Dah"'ı dün yayınladı. Daha albümün tamamını dinlememekle beraber çıkan ilk single I don't feel like dancing tam bir erken seksenler disko parçası.
Tüm şarkı listesi aşağıdaki gibi...
1. The young knives - Weekends and bleak days (hot summer) 2:48
2. Lily Allen - Smile 3:16
3. Scissor Sisters - I don't feel like dancing 4:10
4. Yo La Tengo - Mr. Tough 3:06
5. Lambchop - A day without glasses 4:11
6. Grizzly Bear - Knife 5:14
7. Yo la Tengo - Sometimes I Don't get you 2:16
8. Silver Jews - I am getting back into getting back into you 2:34
9. TV on the radio - Let the devil in 4:31
10. Iliketrains - Terra Nova 4:59
11. Pulp - Seductive Harry 8:31
12. Yo La Tengo - Beanbag Chair 2:02
Sevgiler,
Haydar
Pazartesi, Eylül 18, 2006
11 Eylül Programı
Geçen pazartesi yaptığım programın playlisitini yazamamıştım. Hemen onu koyduktan sonra bugünkü program hakkında ipuçları verelim. Yo la Tengo ve Lambchop bu haftanın merkezinde olacak gruplar..
1. Professor Murder - Champion 4:14
2. The Young Knives - Trembling of tales 3:23
3. The Dears - Ballad of Human Kindness 4:13
4. The Beauty Room - Holding on 4:11
5. Espers - Dead Queen 8:13
6. Grizzly Bear - Central and Remote 4:54
7. The Magnetic Fields - I don't believe in the Sun 4:14
8. Kings of Convenience - Surprise Ice 4:23
9. Nick Drake - Time has told me 4:27
10. Lou Barlow - Holding back the year 3:30
11. Tom Petty - Down south 3:27
Haydar
Salı, Eylül 05, 2006
Sonbahar'ın ilk programı
Eylül'ün gelmesiyle sonbahar da İstanbul'da kendini belli etmeye başladı. Bir gecede havanın serinlemesi, aşırı sıcakların ardından ilaç gibi geldi ne yalan söyleyeyim. Sonbahar'ın ilk programınde hem geçen hafta çalmaya başladığım albümlerden devam ettim, hem de yeni bir takım albümlere de yer vermeye çalıştım.
Allmusic internet sitesine göre Batı Afrika'nın John Lee Hooker'ı diye anılan Ali Farka Toure'nin 6 Mart'ta ki vefatını ardından çıkan albümü "In the heart of the moon" gerçekten çok güzel. Hem uluslararası müzik eleştiri sitelerinde hem de Roll dergisinin son sayısında bu albümle ilgili çok güzel eleştiriler ve yazılar bulabilirsiniz.
M. Ward Amerikalı bir bağımsız rock müzik sanatçısı. Kendisini tekil olarak çok fazla görmeye alışık değiliz genellikle Denver sahnesindeki diğer gruplarla beraber takılıyordu ki yeni solo albümü "Post-war" ı çıkartana dek. Daha yayınlanalı bir hafta olan bu albüm, çok içten, yumuşak ve derin bir çalışma.
Amy Millan da gene fazla solo çalışmalarıyla bilinmese de Kanada'nın müzik sahnesinde Stars ve Broken Social Scene gibi gruplarla yaptığı çalışmalarla tanınıyor diyebiliriz. Kendisi ilk solo albümü "Honey from the tombs" u 11 Temmuz tarihinde yayınladı. Özellikle Cat Power sevenler, Millan'ın bu solo çalışmasını da takdir edeceklerdir.
Lily Allen ise İngiltere'den çıkan 21 yaşında bir pop sanatçısı. Çıkış albümü "Allright, Still" 17 Temmuz'd ayayınlandı. Vokali The Streets ve Nellie Mackay'e benzeyen popçunun şarkılarını dinlemek ise çok keyifli. "Pub'dan çıktım, club'a gittim, içki içtim, dans ettim, telefonumu istedi, vermedim" tonunda şarkılardan oluşuyor albümün tamamı.
Bence bu haftanın en iyi albümü ise Woven Hand'in son çalışması "Mosaic". 16 Horsepower'ın lideri ve vokalisti David Eugene Edwards'ın son projesi Wowen Hand, Amerikan Alternative bağımsız folk müziğinin en iyi örneklerinden bir tanesi. Tarz olarak biraz Calexico'ya benzetebiliriz sanırım. Dinibütün bir hristiyan olan DEE, neredeyse tüm şarkılarında bu yönünü öne çıkartıyor.
Bu haftanın şarkı listesi işe aşağıdaki gibi;
1. Ali Farka Toure + Toumani Diabete - Al Ga Bani
2. Michael Stipe - L'Hotel (L'Hotel Particular)
3. M. Ward - Post-war
4. Amy Millan - Skinny Boy
5. Lilly Allen - Friday Night
6. Camper Van Beethoven - Tania
7. Wooven Hand - Deerskin doll
8. Espers - Widow's weed
9. Peter Bjorn & John - Paris 2004
10. Amusement Parks on Fire - In Flight
11. Comets on fire - Hatched upon the age
Pazartesi, Ağustos 28, 2006
Bu hafta yeniler
Merhaba,
Bayağı uzun zamandır programda yeni çikan albümlere yer vermemiştim. Hem bu The Trip derlemesi hem de işlerimin yoğunluğundan yeni albümleri dinlemeye fırsatım olmamıştı. Ancak geçtiğimiz haftaiçi uzun zamandır dinlemek istediğim albümlere gözatma şansım oldu.
Öncelikle Pitchfork'un önerdiği yeni gruplardan I'm from Barcelona ile başlayabiliriz. 29 kişilik kadrosuyla Polyphonic Spree'yi andıran İsveçli topluluğun ilk albümü "Let me introduce you to my friends" 26 Nisan'da piyasaya çıkmasına rağmen ancak dinleyebildik. Çok sesli ve çok neşeli bir tonu var bu çalışmanın, bu yaz günlerinde bol bol dinlenebilir.
Gene pitchfork'un önerdiklerinden Junior Boys ve TV On the Radio'nun yeni albümleri ise arka arkaya dinlemeye çok müsait. İki albüm de indie-elektronik ile post-rock arasındaki çizgide gidip geliyor. Bu albümleri sevmek için biraz emek harcamak gerekiyor, ama sonra sonbaharin soundtrack'i olmaya adaylar.
Paolo Nutini ise kendi çalıp söyleyenler dünyasına adım atmış gencecik bir isim. 19 yaşındaki İtalyan baba'dan olma, Glascow'lu anneden doğma Nutini'nin ilk albümü 17 Temmuz'da yayınlandı. Tarzı biraz Kings of Leon'a benziyor diyebilirim.
The Pipettes İngiltere'nin yeni gruplarindan bir tanesi. Puantiyeli elbiseleri, kemik gözlükleri ve mini etekleriyle 60'lari yeniden yaşayan üç deli kızın biraraya gelmesi oluşturulmuş bir grup. Eleştirmenlerin grubun ilk albümleri "We are the Pipettes" hakkındaki yorumları ise bayağı çelişkili. Örnek olarak Pitchfork çok iyi diye nitelendirirken, Uncut sadece iki yıldız vermiş. Aslında albümü dinlediğiniz zaman her iki ucun da neden bu kadar farklı değerlendirdiklerini anlamak mümkün. Bir yandan ilkel denebilecek, çok basit bir müzik ve ortaokul sözleri ancak bir yandan da bu tazrın bilerek ve isteyerek yapılmasındaki derinlik. Müzikal olarak olmasa bile bu tarzı Art Brut ile kıyaslayabilir miyiz acaba?
Tam bir günümüz brit rock topluluğu Razorlight'in kendi adlarıyla anılan yeni albümleri de 17 Temmuz'da piyasaya çıkan albümlerden. Grubun 2004 yılında çıkan ilk albümü "Up all night" da çok güzel olmasına rağmen o sene piyasaya çıkan Franz Ferdinand gibi isimlerin gölgesinde kalmıştı.
Geçen senenin en güzel albümlerinden birini çıkaran Sufjan Stevens bu sene de o albümün devamı niteliğinde "The Avalance" ı yayınladı. Amerika'daki 50 eyalete adanmış 50 albüm projesinin ikinci ayağı olan "Illinoise" in geçen sene piyasaya çıkmıştı. Bu albüm ise Illinoise'e konmamış parçalar ve B-side'lardan oluşuyor. Sufjan en son okuduğum bir röpörtajında projemi bitirmek için 200 yaşına kadar yaşamam lazım demiş. Allah uzun ömür versin....
Amerikalı Neo-Pschodelic rock toplulupu Espers ikinci albümü "Espers II" 26 Nisan'da piyasaya çıkarmış olmasına rağmen ben ancak dinleyebildim. Gerçekten çok başarılı, bence ilk albümleri de bir o kadar güzeldi. Çok huzurlu ve derin bir çalışma.
Son günlerin en çok konuşulan albümlerinden bir tanesi de modern rock sanatçılarının yorumladığı Serge Gainsbrough şarkıarından oluşan "Monseiur Gainsbroug: Revisited" isimli albüm. İçimde Cat Power, Placebo, Michael Stipe, Tricky, Marianne Faithful, Jarvis Cocker gibi bir çok ismin çalışması var. Objektif olmak gerekirse bir kısım yorumlar gerçekten çok güzel olmuş, bir kısmı ise hiç olmamış. Ancak gene de bu albümü edinmekte fayda var.
Guillemots da gene bağımsız rock dünyasının çok konuştuğu yeni isimlerden biri. Gerek müzik dergilerinde, gerekse de bağımsız müzik satan yabancı plak dükkanlarının listelerinde ön sıralara çıkabilmiş bir albüm "Through the windowpane". Her yöneyle tam bir indie-rock kokan albümü dinlemesi ise gayet keyifli..
Dün akşamın şarkı listesini aşağıda bulabilirsiniz.
1. The Pipettes - We are the pipettes 2.48
2. Razorlight - In the mourning 3.43
3. Blood Meridian - Your boyfriend's blues 2.07
4. Paolo Nutini - Jenny don't be hasty 3.29
5. I'm from barcelona - We are from barcelona 3.02
6. Sufjan Stevens - Adlai Stevenson 2.34
7. Golden Smog - Cure for this 3.48
8. Guillemots - Made up lavesonf #43 3.41
9. Shearwater - Seventy-four, seventy-five 3.21
10. Espers - Cruel Storm 5.17
11. Cat Power & Karen Elson - I love you (Me either) 5.17
12. TV on the Radio - Tonight 4.27
Salı, Ağustos 22, 2006
This is Hardcore
Pulp ? I am a man
Stuart A. Staples ? The Path
Sufjan Stevens ? Concerning the UFO Sigting me
Divine Comedy ? Arthur C. Clark's mysterious world
Stereolab ? The Spiricles
Julian Cope ? I'm living in the room they found Saddam in
Blur ? Sunday, Sunday ? Modern Life is Rubbish
Richard Hawley ? Wait for me
Leonard Cohen ? Suzanne
Scott Walker ? Jesse
Animal Collective ? Did you see the words?
Saint Etienne ? Only love can break your heart
Perşembe, Ağustos 17, 2006
The Trip
Gene çok uzun bir zamandır yazmadım buraya. Neyse önemli bir albümden bahsedeyim o zaman. Family Recordings'in yayınladığı "The Trip" diye bir seri var. Böyle müzik camiasındaki güzel insanların müzikal yolculuklarını anlatan derlemeler yapıyorlar. Bu serinin en son çıkan albümü Pulp'ın solisti Jarvis Cocker ve bassisti Steve Mackey'in derlediği... Carl Orff'dan, Jonathan Richman'a alakalı alakasız sürprizlerle dolu harika bir derleme... İki haftadır bu albümü çalıyorum, herkese acil tavsiye ederim..
Disc 1
1. Carl Orff - Gassenhauer
2. The Birthday Party - Release The Bats
3. Porter Wagoner - Rubber Room
4. Psychic TV - Just Drifting
5. Dory Previn - Lady With The Braid
6. Bob Lind - Cool Summer
7. Gene Pitney - 24 Sycamore
8. Animated Egg - Sock It My Way
9. The Beach Boys - Feel Flows
10. Bonnie Dobson - Winter's Going
11. Arlo Guthrie - I'm Going Home
12. Bobby Bare - Don't Think Twice
13. Alan Vega - Jukebox Babe
14. OMD - Waiting For The Man
15. Human League - Rock 'n' Roll
16. Lieutenant Pigeon - Villain
17. Add N To (X) - King Wasp
18. The Fall - Lost In Music
19. Moondog - Pastoral
Disc 2
1. Elton Motello - Jet Boy Jet Girl
2. Polecats - John I'm Only Dancing
3. Electronicat - Wop Do Wop
4. Johnny Wakelin - In Zaire
5. Quixotic - Mortal Mirror
6. Jonathan Richman - Egyptian Reggae
7. Lee Hazlewood - Pour Man
8. Screaming Lord Sutch - Flashing Light
9. John Cooper Clarke - Beasley Street
10. David Essex - Rock On
11. George De La Rue - Les Visiteurs
12. Sonny Bono - Pammie's On A Bummer
13. The Everly Brothers - I Wonder If I Care As Much
14. Dion - Purple Haze
15. Neil Sedaka - Going Nowhere
16. Ronald Binge - Sailing By
Pazar, Mart 12, 2006
Bu hafta program yok
Cook uzun zamandir yazmiyorum, ayip ettim...
Yapılması gereken birseyi uzun zaman ihmal ettgim zaman, her geçen zamanın o konuyla ilgili icinde bulunulan durumu daha da kötüleştirdiğini bilsem de, yeniden başlamak için bir evvelki aklıma gelişlerden daha fazla enerjiye ihtiyaç duyuyorum. Bu kısır döndünün neticelerinden biri de bu bloga nasipmiş. Kaç zaman oldu güncellemeyeli ben bile unuttum.. Şimdi biraz recap yapalım ve eski playlistleri koymakla işe başlıyalım.
6 Mart
1. Placebo - Pierrot the clown
2. Tortoise & Bonnie "Prince" Billy - Thunder Road
3. Destroyer - Watercolours into the ocean
4. Lush - Ciao!!
5. Nellie McKay - David
6. The Rosebuds - Hold hands and fight
7. Voxtrot - Mothers, Sisters, Daughters and Wives
8. Kinks - Village green preservation society
9. Spoon - The two sides of Monseiur valentine
10. The Walkmen - Wake up
11. Echo & The Bunnymen - Scissors in the sand
12. Man Man - Black mission goggles
27 Şubat
1. Destroyer - Rubies - 9.25
2. Placebo - In the cold light of the morning - 3.54
3. Hooverphonic - You hurt me - 4.23
4. Nick Drake - River man - 4.15
5. Grizzly Bear - Eaves dropping - 3.51
6. David Thomas Broughton - Ambiguity - 6.35
7. Voxtrot - The start of something - 4.31
8. Destroyer - European Oils - 4.55
9. John Cooper-Clarke - Conditional discharge - 3.10
10. Television - See no evil - 3.53
11. We are scientists - Science is dead - 3.43
12. Arctic Monkeys - You probably couldn't see for the lights but your we looking straight at me 2.10
20 Şubat
1- The Flaming Lips - The sound of failure/It's dark... Is it always this dark? - 07:18
2- Clearlake - No kind of life - 03:33
3- The Flaming Lips - My Cosmic Autumn Rebellion - 04:51
4- Belle and Sebastian - Dress up in you - 04:23
5- The Flaming Lips - Vein of stars - 04:15
6- Cat Power - Willie - 05:56
7- The Flaming Lips - Pompeii am Götterdammerung - 04:21
8- Richard Ashcroft - Why not nothing - 04:09
9- Isobel Campbell and Mark Lanegan - Deus ibi est - 02:51
10 - Current 93 - At sunset black ships ate the sky - 07:41
13 Şubat
1. Neil Diamond - Delirious Love
2. Rosanne Cash - World without sound
3. Johnny Cash - Falsom Prison Blues
4. The Storkes - Fear of Sleep
5. Arctic Monkeys - When the sun goes down
6. Lake Trout - Riddle
7. Coldcut - Whistle and a prayer
8. The Books - none but shining hours
9. Sun kil Moon - tiny cities made of ashes
10. Cat Power - the greatest
11. Jenny Lewis and the watson twins - big guns
12. Isobel Campbell and Mark Lanegan - Rambln' man
13. Tortoise and Bonnie "Prince" Billy - Cravo E Canela
23 Ocak
1 | The Who | Baba O Riley |
2 | Billy Bragg | The Saturday Boy |
3 | Gang of Four | I found that essance rare |
4 | The Kinks | Victoria |
5 | The Smiths | The Boy with a thorn in his side |
6 | Pulp | Live Bed show |
7 | Ceasers | Its not the fall that hurts |
8 | The Delgados | No Danger |
9 | Cinerama | Quick, before it melts |
10 | Inspiral Carpets | Two worlds collide |
11 | Mansun | Slipping Away |
12 | Chumbawamba | Enough is enough |
16 Ocak
1. Lush - Desire Lines
2. Chamelons - Up the escalatorr
3. Wilco - Misunderstood
4. Kinsbury manx - 10008
5. Cocteau Twins - Lorelei
6. Broken social scene - swimmers
7. Gris Gris - Pick up your raygun
8. Kinski - Hiding drugs in the temple (part2)
9. Alkaline Trio - Time to waste
10. The Drones - Shark Fin Blues
11. Lou Rhodes - Each Moment New
12. Fioana Apple - Extraordinary machine
13. Christy Moore - The lonesome death of hattie Carroll
Pazar, Ocak 01, 2006
2005 - En beğendiklerim
2005 yılında en cok beğendiğim albümleri sırasıyla listeledim...
# | Artist | Album |
1 | Antony and the Johnsons | I am a bird now |
2 | Sufjan Stevens | Illinoise |
3 | Clap your hands and say yeah | Clap your hands and say yeah |
4 | Wolf Parade | Apologies to the queen mary |
5 | The Magic Numbers | The Magic Numbers |
6 | Bloc Party | Silent Alarm |
7 | Art Brut | Bang Bang Rock and Roll |
8 | The Decemberists | Picaresque |
9 | The Books | Lost and Safe |
10 | Davendra Banhart | Cripple Crow |
11 | Damon and Naomi | The Earh is Blue |
12 | Brendan Benson | Alternative to Love |
13 | Ry Cooder | Chavez Ravine |
14 | The New Pornographers | Twin Cinema |
15 | The Wedding Present | Interstate 5 |
16 | My Morning Jacket | Z |
17 | Death Cab for cutie | Plans |
18 | Animal Collective | Feels |
19 | Metric | Live it out |
20 | Field Music | Field Music |
21 | Vashti Bunyan | Lookaftering |
22 | M.I.A. | Arular |
23 | Doveman | The Acrobat |
24 | The Boy Least Likely to | The Best Party Ever |
25 | The Hold Steady | Seperation Sunday |
26 | Sigur Ros | Takk |
27 | Love is all | Nine times that song |
28 | Neil Young | Prairie Wind |
29 | Paul Weller | As is now |
30 | Mick Harvey | One man's treasure |
31 | Fiery Furnaces | EP |
32 | Jens Lekman | Oh, you're so silent Jens |
33 | Hal | Hal |
34 | Spoon | Gimme Fiction |
35 | Sleater Kinney | The Woods |
36 | Deerhoof | The Runners Four |
37 | Iron and Wine | Calexico | In the reins |
38 | Silver Jews | Tanglewood Numbers |
39 | Wilderness | Wilderness |
40 | Rosebuds | Birds make good neighbors |
41 | Elbow | Leaders of the free world |
42 | Josh Rouse | Nashville |
43 | Stephan Malkmus | Face the truth |
44 | The White Stripes | Get Behing me Satan |
45 | Bright Eyes | I'm wide awake and it's morning |
46 | Vitalic | OK Cowboy |
47 | Hard-Fi | Stars of CCTV |
48 | Black Mountain | Black Mountain |
49 | Bonnie ?Prince? Billy & Matt Sweeney | Superwolf |
50 | Gorillaz | Demon Days |
51 | The Clientele | Strange Geometry |
52 | Fiona Apple | Extraordinary Machine |
53 | Depeche Mode | Playing the Angel |
54 | Eeels | Blinking Lights and other revelations |
55 | Oasis | Don't Believe the truth |
56 | Franz Ferdinand | You Could have it so much better |
57 | Kaiser Chiefs | I predict a riot |
58 | The Bravery | The Bravery |
59 | Arctic Monkeys | A Certain Romance |
60 | Louis XIV | The Best Little Secrets are kept |
61 | LCD Soundsystem | LCD Soundsystem |
62 | M83 | Before the Dawn Heals Us |
63 | Low | The Great Destroyer |
64 | Mars Volta | Frances the Mute |
65 | Broadcast | Tender Buttons |
66 | Ryan Adams | Cold Roses |
67 | Foo Fighters | In your honor |
68 | Sons and Daughters | Love the cup |
69 | Serena Maneesh | Serena Maneesh |
70 | The National | Alligator |
71 | QOTSA | Lullabies to paralyze |
72 | Martha Wainwright | Martha Wainwright |
73 | Bjork | Drawing Restraint 9 |
74 | John Cale | Black Acetate |
75 | Beck | E-Pro |
76 | Cocorosie | Noah's Ark |
77 | Stereophonics | Language, Sex, Violence, other |
78 | Editors | The Back Room |
79 | Babyshambles | Down in Albion |
80 | Moby | Hotel |
81 | New Order | Waiting for the sirens' call |
82 | Rogue Wave | Descended Like Vultures |
83 | The Constantines | Tournament of Hearts |
84 | Coldplay | X&Y |
85 | The Tears | Refugees |
Sevgiler,
Haydar