Salı, Eylül 05, 2006

Sonbahar'ın ilk programı

Merhaba,

Eylül'ün gelmesiyle sonbahar da İstanbul'da kendini belli etmeye başladı. Bir gecede havanın serinlemesi, aşırı sıcakların ardından ilaç gibi geldi ne yalan söyleyeyim. Sonbahar'ın ilk programınde hem geçen hafta çalmaya başladığım albümlerden devam ettim, hem de yeni bir takım albümlere de yer vermeye çalıştım.

Allmusic internet sitesine göre Batı Afrika'nın John Lee Hooker'ı diye anılan Ali Farka Toure'nin 6 Mart'ta ki vefatını ardından çıkan albümü "In the heart of the moon" gerçekten çok güzel. Hem uluslararası müzik eleştiri sitelerinde hem de Roll dergisinin son sayısında bu albümle ilgili çok güzel eleştiriler ve yazılar bulabilirsiniz.

M. Ward Amerikalı bir bağımsız rock müzik sanatçısı. Kendisini tekil olarak çok fazla görmeye alışık değiliz genellikle Denver sahnesindeki diğer gruplarla beraber takılıyordu ki yeni solo albümü "Post-war" ı çıkartana dek. Daha yayınlanalı bir hafta olan bu albüm, çok içten, yumuşak ve derin bir çalışma.

Amy Millan da gene fazla solo çalışmalarıyla bilinmese de Kanada'nın müzik sahnesinde Stars ve Broken Social Scene gibi gruplarla yaptığı çalışmalarla tanınıyor diyebiliriz. Kendisi ilk solo albümü "Honey from the tombs" u 11 Temmuz tarihinde yayınladı. Özellikle Cat Power sevenler, Millan'ın bu solo çalışmasını da takdir edeceklerdir.

Lily Allen ise İngiltere'den çıkan 21 yaşında bir pop sanatçısı. Çıkış albümü "Allright, Still" 17 Temmuz'd ayayınlandı. Vokali The Streets ve Nellie Mackay'e benzeyen popçunun şarkılarını dinlemek ise çok keyifli. "Pub'dan çıktım, club'a gittim, içki içtim, dans ettim, telefonumu istedi, vermedim" tonunda şarkılardan oluşuyor albümün tamamı.

Bence bu haftanın en iyi albümü ise Woven Hand'in son çalışması "Mosaic". 16 Horsepower'ın lideri ve vokalisti David Eugene Edwards'ın son projesi Wowen Hand, Amerikan Alternative bağımsız folk müziğinin en iyi örneklerinden bir tanesi. Tarz olarak biraz Calexico'ya benzetebiliriz sanırım. Dinibütün bir hristiyan olan DEE, neredeyse tüm şarkılarında bu yönünü öne çıkartıyor.

Bu haftanın şarkı listesi işe aşağıdaki gibi;

1. Ali Farka Toure + Toumani Diabete - Al Ga Bani
2. Michael Stipe - L'Hotel (L'Hotel Particular)
3. M. Ward - Post-war
4. Amy Millan - Skinny Boy
5. Lilly Allen - Friday Night
6. Camper Van Beethoven - Tania
7. Wooven Hand - Deerskin doll
8. Espers - Widow's weed
9. Peter Bjorn & John - Paris 2004
10. Amusement Parks on Fire - In Flight
11. Comets on fire - Hatched upon the age

Hiç yorum yok: