Cuma, Eylül 23, 2005

2006 geliyor, neler getiriyor?

Merhaba,

Sonbaharın kendisini gittikçe daha çok hissettirmeye başladığı bugünlerde 2006 yılında yayınlanacak albümlerle ilgili haberler de gün geçtikçe daha cok netleşmeye başladı. Bu haberler arasında beni heyecanlandıranlar ise;

Morrissey: Indie Rock tanrısı Morrissey, 2004 yılında çıkardığı son stüdyo albümü You are the Quarry ve bu sene çıkardığı konser albümü Live at Earl's court'u ardından yeni bir albüm kaydetmek için stüdyoya girmiş. Ennio Morricone'nin Roma'daki 17. yy'dan kalma bir klisenin bodrumunda bulunan eski stüdyosunda kaydedilen albüm için Morrissey'in yayıncısı, "Bu albüm Morrissey'in şu ana kadar yayınladığı en tam anlamıyla rock albüm olacak, eskisi gibi yavaş olmayacak" demiş. Albümün prodüktörlüğünü ise The Killers'ın yapımcısı Jeff Salzman yapıyormuş. Albümün 2006 ilkbaharında yayınlanması bekleniyor.

The Strokes: NME'nin haberine göre grubun daha adlandırılmamış yeni albümünden çıkacak ilk single'ın ismi "Juicebox" olacakmış ve bu single'ın Ekim ortasında piyasaya çıkması bekleniyormuş. VH1'ın haberine göre ise yeni Strokes albümünün çıkış tarihi 24 Ocak 2005 olarak belirlenmiş. Yapımcı Andy Wallace 14 şarkıdan oluşacak yeni albümde yer alacak bazı şarkıların isimleri, "Vision of Division", "Razor Blade", "Ask Me Anything", "Heart in a Cage", "Everything Sun", "You Only Live Once", "Killing Lies", "Eyes of the World", "Fear of Sleep" ve "Juicebox" olarak açıklamış.

Belle and Sebastian: Isobel gruptan ayrıldıktan sonra çıkardıkları Dear Catastrophe Waitress albümünün üzerinden iki sene geçen İskoç grubun yeni albümünün 2006 başında piyasaya çıkması bekleniyor. Grubun öncüsü Stuart Murdoch'un NME'ye yaptığı açıklamaya göre The "Goalkeeper's Revenge" ismini taşıyacak albümün kaydı Los Angeles'da tamamlanmış. 18 yeni şarkıdan oluşacak albümün prodüktörlüğünü ise Beck, Supergrass, The Thrills, Mercury Rev, Air, Fischerspooner ve Marianne Faithfull gibi isimlerle beraber çalışmış Tony Hoffer yapmış.

Flaming Lips: En son 2002 yılında yayınlanan "Yoshimi Battles the Pink Robots" albümünün ardından uzun zamandır çalışmaları devam eden yeni Flaming Lips albümü "At war with the mystics" in 2006 başında piyasaya çıkması bekleniyor. Grup üyelerinden Wayne Coyne'nin MTV.com'a yaptığı açıklamaya göre bu albüm politik, savaş ve Bush karşıtı içeriği ve gitar ağırlıklı sounduyla öne çıkacak bir albüm olacakmış.

The Shins: Indie-pop dünyasının en hızlı yükselen gruplarından The Shins, 2003 yılında çıkardıkları Chutes too Narrow albümünün ardından, grup lideri James Mercer'in evinin bodrum katındaki stüdyoda yeni albümlerini kaydetmeye başlamışlar. Daha isimlendirmedikleri albümün prodüktörlüğünü ise grubun bir evvelki albümünün yapımcılığını üstlenen Phil Ek yapıyormuş. Albümün 2006 yılında yayınlanması planlanıyor.

2006 müziksel açıdan güzel bir sene olacak gibi gözüküyor.

Sevgiler,

Haydar

1 yorum:

irmik dedi ki...

Oley the shins!!!