Pazartesi, Ekim 24, 2005

24 Ekim


Merhaba,

Bu haftaki programda dinlenmesi biraz zor olmakla beraber müzikal olarak gelişmiş şarkılara yer vereceğim. Öncelikle bir Belle & Sebastian B-Side'ı "Beautiful" adlı şarkıyla başlayacağız, arkasından gene bir İskoç topluluğu Arab Strap'ın yeni albümü The Last Romance'den ilk single "Dream Sequence" gelecek.

Chamber Pop'un bu güzel çalışmalarının ardından Kanadalı indie-rock orkestrası Broken Social Scene'in self-titled yeni albümünden "Fire Eye'd Boy" isimli parçayı dinleyeceğiz.

NYC'li deneysel rock grubu Animal Collective'nin 18 Ekim'de yayınlanan üçüncü stüdyo albümü Feels'den seçtiğim parça "Did you see the words?"ün ardından 11 Ekim'de yeni albümünü yayınlayan Kanadalı indie-rock topluluğu The Constantines'den "Lizaveta"'yı dinleyeceğiz.

Bu haftanın en güzel çalışmalarından biri ise David Berman'ın 1989 yılında Stephan Malkmus ve Bob Nastanovich ile beraber kurduğu grup Silver Jews'ün yeni albümü Tanglewood Numbers'dan "Punks in the Beerlight". 4 yıllık bir depresyon-uyuşturucu-intihar teşebbüsü döneminin ardından yayınlanan bu albümde Will Oldham'ın da katkıları mevcut.

The Flaming Lips ve Galaxie 500 gibi indie-neo psychodelic toplulukların arasında gösterilen My Morning Jacket'in yeni albümü Z'den seçtiğim parçanın ismi ise "Lay Low".

Danimarkalı rock topluluğu Mew'ün yeni albümü And the glass handed kites'dan çalacağımız "White Lips kisses" isimli çalışmanın arkasından, Arcade Fire üyesi Richard Reed Parry'nin yan projesi deneysel rock gubu Bell Orchestre'nin 8 Kasım'da yayınlanacak albümü Recording a tape the colour of the light'dan "Salvatore Amato" adlı şarkıyı dinleyeceğiz.

Son olarak da San Francisco'lu post-rock grubu Deerhoof'un 11 Ekim'de yayınladığı yeni albümü The Runners Four'dan seçtiğim parça Running Thoughts ile programı kapatacağız.

Playlisti aşağıda bulabilirsiniz.

Sıra Sanatçı Şarkı Albüm
1 Belle and Sebastian Beautiful Push the barman to open new wounds
2 Arab Strap Dream Sequence The Last Romance
3 Broken Social Scene Fire Eye'd Boy Broken Social Scene
4 Animal Collective Did you see the words? Feels
5 The Constantines Lizaveta Tournament Of Hearts
6 Silver Jews Punks in the beerlight Tanglewood Numers
7 My Morning Jacket Lay Low Z
8 Mew White Lips kissed And the glass handed kites
9 Bell Orchestre Salvatore Amato Recording a tape the colour of the light
10 Deerhoof Running Thoughts The Runners Four

Sevgiler,

Haydar

* Resim - Bell Orchestre

1 yorum:

Adsız dedi ki...

I've been finding almost all of my japanese sushi here