Perşembe, Temmuz 07, 2005

Kings of Convenience


Selamlar,

Dün akşamn Ses Tiyatrosunun 19. yüzyılı andıran muhteşem ortamında Kings of Convenience'ı dinleme fırsatı bulduk Jazz Festivali'nin açılış gününde. Organizatörler gürültü yapıyor diye klimaları kapatınca, nemli ve sıcak hava, kalabalık ve terden yapışan gömlekler bana Fitzcarraldo filmindeki Opera sahnesini hatırlattı. Tek eksik localarda oturan şişman, gerdanlı burjuvalar ve onların korseli karılarıydı herkalde.

Sıcağı bir kenara bırakırsak, hayatımda izlediğim en güzel konserlerden biriydi galiba. Scooby-Doo'dan fırlamış grup elemanları sadece iki akustik gitar, zaman zaman kullandıkları piyano, dinleyicilerin parmak şıklatmaları ve ıslıklarından oluşan orkestra eşliğinde sanki insanın kalbine dokunurcasına şarkılarını çaldılar.

Konserin ardından dağılan kalabalığın yüzündeki mutluluk ifasesi ise görülmeye değerdi. Ben o kadar huzur doldum ki, bir süreliğine evde misafir edesim geldi elemanları. Umarım siz de izlemişinizdir bu konseri, eğer izlemediyseniz, bir noktada, bir fırsatını bulup izlemenizi tavsiye ediyorum ve sizi son albümlerinden en sevdiğim şarkının sözleri ile baş başa bırakıyorum.

Know-How

Riding on this know-how
Never been here before
Peculiarly entrusted
Possibly that's all
Is history recorded?
Does someone have a tape?
Surely, I'm no pioneer
Constellations stay the same

Just a little bit of danger
When intriguingly
Our little secret
Trusts that you trust me
'Cause no one will ever know
That this was happening
So tell me why you listen
When nobody's talking

What is there to know?
All this is what it is
You and me alone
Sheer simplicity

What is there to know?
All this is what it is
You and me alone
Sheer simplicity

What is there to know?
All this is what it is
You and me alone
Sheer simplicity

Sevgiler,

Haydar

1 yorum:

irmik dedi ki...

vay be, kiskandim simdi. bayik muzik kategorime girdigi icin bilet almamistim sonra aliyim dedim ama bilet bitmisti. gitmeliymisim demek ki!